HTML

magyar szindróma

a "magyar szindróma" társadalmi jelenségek gyűjteménye, rendszerezése, a jövőbeni csalódások kizárásának érdekében.

Friss topikok

21. századi progresszív zen/chi kommunizmus: Made in China

2009.10.17. 05:24 Sutty

Most még ezt is jobban csinálják mint eddig bármely nagyhatalom, Valhalla. Igen, ők szorgosak mint hangyák, dolgoznak mint állatok, igaz nem dübörögnek, csak duruzsolnak hűségesen és kötelesség/felelősség/tisztelet/önfeláldozás-ismerően, mint a japán kamikaze pilóták. Nekem egy picit furcsa ez így. Isten keze a rizsben is rejlik? Netán el kell ismernünk a kommunizmust?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futura.blog.hu/api/trackback/id/tr911455346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KGX 2009.11.02. 12:19:44

Ez kínai "kommunizmus" (tkp. proletárdiktatúra, népi demokratikus diktatúra, szocialista állam az általuk használt kifejezés). Maoizmusból lett "Tengizmus"+a kínai nép kereskedelmi vénájának kihasználása nem kis tajvani-hongkongi-szingapúri kapitalista kínai tőkeinjekció
-segédlettel.

Sutty 2009.11.08. 11:24:39

amióta a duplatornyot (Világgazdaság Központja) lepuszilta két óriási irányított repülőgép, azóta áll a világ-gazdaság a feje tetején, úgy igazán. A dollár megszakadt, a nagy new-yorki tőzsdecápák sorra hullanak az ablakon. Elgondolkodtat az a tény is, hogy a fejlődő országokban (Kína, India, Brazilia) mekkora a környezetszennyezés, és ez mennyire van kihatással a globális felmelegedésre. A 90-es évek óta van miszlikben az ózonpajzsunk is. Azóta növekedett meg a légi-ipar a 100x, netán az 1000-szeresére?

Sutty 2009.11.08. 13:28:49

hogyanis függ ez össze Kínával? Hol találsz a világon mégegy ekkora nemzetet ekkora butulásban, akik szorgalmasak és egy tál rizsért eladnák a föld egészségét mert annyira sötétek? Kiknek jó kapitalista táptalaj ez? A válasz ott van bennetek is.

Sutty 2009.11.08. 13:31:34

Van egy olyan érzésem, hogy az ortodox-kommunizmus feltalálója is eredetileg hasonló származású szellemi erővel rendelkezett, mint Einstein.

KGX 2010.02.03. 13:34:00

Nem olyan buták ők. Csak szegények. Oda is betör a környezetvédelem, most a Nyugat azt akarja bedumálni, hogy mindenért Kína meg India a felelős. Ki kezdte az ipari forradalmat? Ott romlott el minden. Rengeteg ókori és mai kínai tudós van, akit nem ismernek. Ott ez életforma volt, az írástudás, a kultúra. Bárki lehetett mandarin, aki jó volt.
süti beállítások módosítása